16 Temmuz 2007 Pazartesi

Britney Spears


Baby One More Time
Son yıllarda müzik dünyasının en çok ilgi gören genç şarkıcılarından biri olan Britney Spears, 1998 yılında, yani henüz 17 yaşındayken "Baby One More Time" albümünü çıkarmış ve tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Girişinde, albümle aynı adı taşıyan "Baby One More Time" isimli parçanın yer aldığı çalışmada sırasıyla şu şarkılar bulunuyor; "Crazy", "Sometimes", "Soda Pop", "Born To Make You Happy", "From the Bottom of My Broken Heart", "I Will Be There", "I Will Still Love You", "Deep In My Heart", "Thinking About You", "E-mail My Heart" ve "The Beat Goes On"...

Genç şarkıcıya bu albümde en çok destek olan isim Max Martin olmuş. En önemli hit parçalardan biri olan "Baby One More Time"ın bestecisi ve söz yazarı olan Martin, albümün yapımcılığını da üstlenen kişi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca "Soda Pop" ve "I Will Still Love You" çalışmalarıyla Eric Foster da katkısı yadsınamayacak değerli isimlerden biri...

12 şarkıdan oluşan bu özenli çalışmada, çok sayıda müzisyenin imzası bulunuyor. Mickie Bassie (vokaller, klavyeler ve bas), Don Philip (vokaller), Esbjorn Ohrwall ve Dann Petty (akustik ve elektro gitarlar), Eric Foster White (gitar, klavyeler, bas ve davul programları), Johan Carlberg ve Andrew McIntyre (gitar), Max Martin (söz yazarlığı, beste ve yapımcılık dışında klavyeler, programlama ve arkaplan vokaller), Per Magnusson, David Kreuger, Kristian Lundin (klavyeler ve programlama), Jimmy Bradlower (davul programları), Nana Hedin, Jeanette Soderholm, Anders Von Hoffsten, Andreas Carlson, Aleese Simmons, Andrew Fromm ve Nikki Gregoroff (arkaplan vokaller) ile Tomas Lindberg ve Andy Hess (bas), "Baby One More Time" albümüne can veren isimler. Albüm kitapçığındaki fotoğrafları Albert Sanchez çekerken Britney’in stilistliğini ise Hayley Hill üstlenmiş.

İsveç’in Stockholm şehrindeki Cheiron ve New York’taki 4MW East and Battery Stüdyoları’nda kaydedilen çalışma, kaset ve multimedya cd halinde Jive Kayıt Şirketi etiketiyle 12 Ocak 1999’da piyasaya çıktı.

"Baby One More Time", "Crazy", "Sometimes" ve "Born To Make You Happy" şarkılarına klip çeken Britney Spears, bu albümde çocuksu tarzını kullanmış ve müziğini ön planda tutmaya özen gösterdiği imajını sergilemişti. Üzerinden geçen birkaç yılda kadınsı yönünün ağır basmaya başladığı gözden kaçmıyor. Belki de "Baby One More Time" albümünün, genç kadının en samimi işlerinin başında gelmesinin en önemli sebebi de bu.

Britney Spears’a, genç popçular arasında sarsılmaz bir yer kazandıran ve onun, tüm dünyanın peşinden koştuğu bir yıldız durumuna gelmesini sağlayan bu albüm oldu kuşkusuz. Genç şarkıcı, milyonlarca hayrana sahip oluşunu; kendi yeteneklerinin yanısıra, bu değerli albüme ve onda imzası bulunan üstün vasıflı müzisyenlere borçlu.

Hiç yorum yok: