16 Temmuz 2007 Pazartesi

Kylie Minogue


Body Language
Popüler müzik dünyasının en sevilen isimlerinden Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue, 2004 yılı başında hayranlarına yepyeni bir albümle seslendi. Kısa sürede büyük ilgi gören ve müthiş bir satış rakamına ulaşan "Body Language" (Vücut Dili) isimli çalışma, Capitol ve EMI etiketleriyle 10 Şubat 2004’te raflardaki yerini aldı.

"Body Language"ın CD’sinde, şarkıların yanısıra bilgisayarda izleyebileceğiniz multimedya öğeleri de yer alıyor. Johnny Douglas’ın çeşitli enstrümanlarda, Julian Gallagher ve Alvin Sweeney’in programlamada görev aldığı albümün yapımcılığını arkaplan vokallerinde de duyduğumuz Cathy Dennis’in yanısıra Kurtis Mantronik, Johnny Douglas, Baby Ash ve Sunnyroads üstleniyor.

Albümde; "Slow", "Still Standing", "Secret (Take You Home)", "Promises", "Sweet Music", "Red Blooded Woman", "Chocolate", "Obsession", "I Feel For You", "Someday", "Loving Days", "After Dark", "Cruise Control" ve "You Make Me Feel" adlı parçalar yer alıyor.

"Body Language" albümünde Kylie Minogue, disko tarzını bir ölçüde geride bırakarak daha yapay öğelerin ön planda olduğu ’synth pop’a geçiş yapıyor. İlk sırada yer alan "Slow" (Yavaş), şarkıcının bugüne kadarki en etkileyici single çalışmalarından biri olarak değerlendiriliyor. İzlanda asıllı İtalyan sanatçı Emiliana Torrini’nin yardımcı yazar olarak imza attığı parça, ’synth pop’un gerçek dışı tınılarıyla başlayarak albümün içeriği hakkında bazı ipuçları veriyor. Minogue’un vokallerindeki ton derinliği pek yeterli olmasa da özel düzenlemeler şarkıyı oldukça güçlü bir yapıya sahip kılmış.

Albümün ilk yarısındaki "Still Standing" (Hala Duruyor) ve "Promises" (Sözler) 80’lerin elektro yapısını anımsatıyor. "Sweet Music" (Sevimli Müzik) ise Prince ve Inxs etkileri taşıyan canlı bir parça. Ardından sırayı ikinci klip şarkısı olan "Red Blooded Woman" (Mert Kadın) alıyor. Akılda kalıcı nakaratı ve yine 80’lerden esinlenildiği hissedilen sözleriyle dikkat çeken çalışmanın ardından "Secret" (Sır) geliyor. Diğerlerine oranla sıradan sözlere sahip olan "Secret", yine de ıslık benzeri canlı ritmleriyle oldukça keyifli bir şarkı.

"Secret"ın ardından, albüm gücünü yavaş yavaş yitirmeye başlıyor. R&B etkileri taşıyan "Obsession" (Takıntı), "I Feel For You" (Senin İçin Hissediyorum) ve "Someday" (Bir Gün), takdire değer yapım kalitelerine karşın akılda kalmayan melodileriyle beklenenin altına düşüyor. "Loving Days" de "Can’t Get You Out of My Head" gibi çok etkili bir pop şarkısına imza atan bu yetenekli divaya yakışmayacak derecede sıradan bir çalışma.

Albümün ikinci yarısını ’bir zaman kaybı’ olmaktan çıkaran iki şarkı var; "After Dark" (Karanlıktan Sonra) ve "Chocolate" (Çikolata)... Çikolata’nın sözleri bir hayli ilginç. "Hold me and control me and then / Melt me slowly down"... ("Beni sıkıca sar, kontrol et... Ve sonra yavaşça erit...") Kylie Minogue’un alıştığımız çekici yapısını ’çikolata’ ironisiyle sergilemesi albümün en renkli bölümlerinden birini oluşturuyor.

"Body Language" albümünü; "Fever"ın (Ateş [Heyecan]) sıcaklığını ve enerjisini, "Can’t Get You Out of My Head"in (Seni Aklımdan Çıkaramıyorum) kıpır kıpır ve akılda kalıcı melodilerini ve "Love at First Sight"ın (İlk Görüşte Aşk) coşkusunu aratan bir çalışma olarak nitelendirmek mümkün. Yine de Kylie Minogue’un, 80’lerin müziğine olan özgün yaklaşımı ve imajındaki istikrarlı değişimlerle takdire değer işler yaptığını da kabul etmek gerekiyor.

Hiç yorum yok: